Τα πειράματα του Λ. Γαλβάνι (Luigi Galvani) με χαλκό όσον αφορά την “διαφορά δυναμικού” ήταν καθοριστικά στην επινόηση της πρώτης ηλεκτρικής στήλης.
Οι τρεις μορφές ηλεκτρισμού αποτέλεσαν τους άξονες που καθόρισαν την επιλογή των έργων τέχνης των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση.
Ο πρώτος άξονας σχετίζεται με την “ανθρώπινη επινόηση στην εικαστική χειρονομία” και στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα έργα της Άννας Αντάρτη, της Αντιγόνης Βαλέρη, της Αλεξάνδρας Πετρανάκη, του Χρήστου Σκούρτη και της Σταυρούλας Μιχαλοπούλου.
Στη συνέχεια έργα όπου “η φύση” νοείται ως προβολή ηλεκτρισμού της εικόνας και μετάδοσης της ενέργειάς της όπως τα παραδείγματα έργων της Μαρίας Κτιστοπούλου, της Παρασκευής Τσιμοπούλου, της Βασιλείας Τάτση, της Βίκυς Μουδήλου και της Έλενας Λακιώτη. Και τέλος έργα, όπου “η τριβή” αντιμετωπίζεται ως νόημα δημιουργίας κι εικαστική άσκηση, όπως του Athanasart, του Ιάσονα Κοντογιάννη, της Γιολάντας Κουντούρη, του Κώστα Μίχαλου και της Ελένης Χατζηαθανασίου.
Η Hellenic Art Vioma είναι υποστηρικτής της έκθεσης (www.hellenicartvioma.com).
Η εταιρεία ασφάλισης έργων τέχνης KARAVIAS Underwriting Agency – Coverholders at Lloyds χορηγεί την ασφάλιση των έργων τέχνης που θα εκτεθούν.
Διάρκεια έκθεσης: 23 Νοεμβρίου – 26 Νοεμβρίου 2017
Εκθεσιακός χώρος: Περίπτερο 9, Booth28, ΔΕΘ-Helexpo/ Θεσσαλονίκη
Ωράριο:
Πέμπτη: 17.00 – 22.00
Παρασκευή: 14.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή: 11.00 – 21.00
Art-Thessaloniki 2017, International Contemporary Art Fair